Autojoukkojen Tampereen Seudun Kilta Ry

Autojoukkojen Tampereen seudun kilta 50-vuotias

Juhlallisuudet aloitettiin 15. marraskuuta seppeleenlaskulla Nokian Sankarihaudoille. Havuseppeleen sinivalkoisin nauhoin laskivat killan puheenjohtaja Tapio Kaakkolammi ja kiltaveteraani, perustaja- ja kunniajäsen Eero Sarimaa lippulinnan tehdessä kunniaa. Juhlallisuudet jatkuivat Nokian Kerhola rakennuksen isossa salissa, jonne saapui pitkälti yli sata vierasta. Tervehdysten vastaanoton jälkeen Tampereen Tekniikan Laulajat, johtajanaan Aila Piiparinen, esittivät kappaleet: Suomen Laulu ja Kotimaani ompi Suomi.

Puheenjohtaja Tapio Kaakkolammi piti tervehdyspuheen, jonka jälkeen suoritettiin palkitsemiset ansioituneille kiltalaisille. Palkitsemisen jälkeen musiikkitaitelijat Henna Ala-Mikkula, piano ja Enni Ala-Mikkula sello, soittivat Pertti Hietanen – Taisto Weslin Nocturnen ja Edward Elgar Salut dámour, Op12:n.

Juhlapuheen piti Logistiikkalaitoksen rungon johtaja, eversti Timo Kakkola korostaen kiltatyön merkitystä nyky-yhteiskunnassa.

Vapaan Sanan puheenvuoroissa tuotiin esiin juhlivan Killan panostus jäseniensä kautta vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön, jonka merkitystä tämän hetkisessä Euroopan ja maailman tilanteessa ei voi väheksyä.

Henna Ala-Mikkula ja Enni Ala-Mikkula esiintyivät uudelleen kappaleilla: Oskar Merikanto Romanssi ja Jean Sibelius Finlandia-hymni.

Nautitun juhlalounaan jälkeen Tampereen Tekniikan Laulajat kajauttivat kappaleet: Jukka Kuoppamäki sov. Mikko Kalliomaa: Minä katson tätä maata sekä Kalervo Hämäläisen Veteraanin Iltahuuto.

Erittäin ilahduttavaa oli se, että niin Pirkanmaan Kiltapiirin kuin veljeskiltojen edustajat olivat noudattaneet kutsua tulla juhlistamaan Kiltamme merkkipäivää.

Tilaisuus päätettiin arvokkaasti koko juhlayleisön yhteisesti laulamaan Maamme Lauluun.